Un punct de lucru indiferent de activitate

Punctul de lucru poate fi definit ca fiind spatiul in care o societate urmeaza sa- si desfasoare activitatea economica. Astfel ca, legea din tara noastra permite unei societati sa detina absolut oricate puncte de lucru doreste, in absolut orice judet al tarii noastre. Pentru cei care nu stiu, o sa enumeram insa si actele necesare pentru deschidere punct de lucru.

Pentru a putea depune dosarul pentru deschidere punct de lucru, la Registrul Comertului, aveti nevoie de urmatoarele documente: copie Xerox dupa actul constitutiv, copie dupa certificatul de inregistrare in Registrul Comertului, dovada care va da dreptul sa puteti folosi un anumit spatiu ce care destinatie de sediu secundar, decizie asociat singur sau decizie AGA pentru deschidere punct de lucru si nu in ultimul rand, o cerere de inregistrare punct de lucru.

Trebuie insa sa stiti si faptul ca, in cazul in care se doreste deschidere punct de lucru intr- un imobil care se afla intr- o asociatie de locatari, atunci trebuie neaparat sa primiti semnaturile vecinilor din jurul dumneavoastra. Si acest lucru deoarece este posibil ca in cadrul punctului de lucru pe care o sa il deschideti sa se intample activitati zgomotoase si care sa ii irite uneori pe cei din jur. Iar tocmai din acest motiv trebuie sa strangeti semnaturi de la vecinii alaturati, atat de la cei pe diagonala, cat si de la cei de pe verticala. Mai mult decat atat trebuie neaparat sa primiti si acordul scris al asociatiei de proprietari in detasamentul careia este inscris blocul respectiv, pentru ca altfel nu veti primi aprobarea pentru deschidere punct de lucru. De fapt birocratia este cea mai grea munca atunci cand se doreste deschiderea unui punct de lucru, caci aceasta necesita foarte multa alergatura si destul de mult timp pierdut.

Cat despre taxele ce trebuiesc platite pentru deschidere punct de lucru, acestea nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni, deoarece nu sunt unele deloc mari si nici foarte multe. Astfel ca, atunci cand se doreste deschidere punct de lucru nu trebuiesc platite decat taxele de registru, care costa numai cateva zeci de lei, inca un mic procent care este aplicat taxelor de registru si nu in ultimul rand, obligatoriul tarif de publicare in Monitorul Oficial.

Insa treaba, atunci cand se doreste deschidere punct de lucru, nu se incheie aici. Si spun acest lucru deoarece, in cazul in care doriti sa deschideti un punct de lucru pentru un anumit tip de activitate, cum ar fi un cabinet medical, o farmacie sau un restaurant, atunci trebuie sa primiti si o serie de autorizatii, printre care se numara: autorizatia de functionare, autorizatia sanitara, autorizatia pentru furnizare medicamente pentru nevoi speciale, autorizatia de mediu, autorizatia de transport si autorizarea farmaciilor si drogheriilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *