Învață cu folos pentru examenul teoretic DRPCIV (Chestionare auto online)

Din nefericire, foarte mulți elevi ai școlilor de șoferi nu știu cum ar trebui să învețe pentru examenul de teorie, ca să aibă succes în timp ce-și susțin examenul. Profesorii de legislație rutieră propun manuale pentru pregătirea teoretică, dar nu este suficient. Manualele de legislație rutieră conțin chestionare auto care sunt total diferite de respectivele chestionare auto DRPCIV (chestionarele oficiale care sunt întâlnite la examen)

Învață cu folos pentru examenul teoretic DRPCIV (Chestionare auto online) Cusanții devin confuzi când își dau examenul și nu reușesc să răspundă corect la întrebări. Chiar dacă întrebările și răspunsurile din manualul de legislație sunt asemănătoare, ele diferă radical în comparație cu cele originale.

A învăța doar din manual, nu este suficient. Orele de legislație care se țin în școlile de șoferi, sunt doar un start pentru următorul nivel de pregătire. Cel mai recomandat mod de a te pregăti pentru examen, este de a rezolva chestionare auto DRPCIV.  În plus, din întrebările pe care le vei rezolva când te vei pregăti, îți vor veni din ele și la examen. Practic, atunci când faci chestionare auto DRPCIV, înveți legislație rutieră. Întrebările sunt alcătuite pe baza cuprinsului de legislație: codul rutier; regulamentul rutier; măsuri de prim ajutor, noțiuni de mecanică; conducerea ecologică; conduita preventivă, infracțiuni și contravenții.

Proceduri pentru examen.

Emoțiile sunt doar o stare de psihic care-ți vor distrage atenția în timp ce vei rezolva întrebările din examen. Sunt firești, dar ai timp suficient să le stăpânești. Chiar înainte de cele 26 de întrebări, vei fi nevoit să răspunzi la 3 întrebări de ACOMODARE. Întrebările de acomodare nu sunt cronometrate, deci poți sta cam 3-5 minute să te liniștești.

După ce ai trecut de întrebările de acomodare, va trebui să începi rezolvarea întrebărilor ușoare (întrebările pe care le-ai mai întâlnit în timp ce te-ai pregătit pentru examen). Acest fapt constituie un mare avantaj pentru că te apropii mai rapid de final, economisești timp și acumulezi cât mai multe răspunsuri corecte fără să greșești.

Pe urmă va trebui să rezolvi întrebările pe care crezi că le știi destul de bine, dar nu ești sigur de ele… Aici vei fi nevoit să folosești opțiunea de a răspunde mai târziu. Nu trebuie să neglijezi butonul ”RĂSPUND MAI TÂRZIU”, pentru că este posibil să greșești. Foarte mulți elevi cad examenul pentru că nu folosesc opțiunea de a răspund mai târziu.

La final, vor rămâne întrebările pe care nu le știi (poate unele cu imagini: intersecții, indicatoare, etc.), dar și aici trebuie să folosești opțiunea de a răspunde mai târziu. Unele întrebări sunt alcătuite din principii logice și ai foarte mari șanse să răspunzi corect.

Nu uita, folosește opțiunea de a răspunde mai târziu la întrebări cât se poate de mult. Nu-ți distrage atenția și fii mereu atent la întrebări, cât și la răspunsuri. Succes la examen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *