Inelele din aur, preturi in functie de karatele pe care le poarta

Istoria gasirii aurului este una plina de stralucire. Prima bucata de aur a fost descoperita in SUA in 1799 si cantarea 7,5 kg. timp de trei ani, bucata pretioasa a fost folosita ca opritor de usa, dupa care un bijutier a identificat-o si a vandut-o cu 3,5 dolari la vremea respectiva, o suma insignificant de mica.

Astazi, aceasta ar valora cel putin 100.000 de euro. Aurul este un bun conducator electric si termic care in stare pura este extrem de maleabil. In confectionarea bijuteriilor se foloseste aur combinat cu diferite metale, iar clasificarea aurului se face in karate. Aurul de 12 karate contine 12 parti de aur, iar cel de 24 de karate ajunge la o puritate de 99%.

Cel mai mare tezaur de aur este in SUA, insa de retinut ca extractia aurului nu este deloc ecologica. In Romania, in anul 2000 a avut loc cel mai mare accident ecologic din Europa. In minele de aur se folosesc cianuri, oxizi de sulf si azot.

In urma cu 15 ani, la mina din Baia Mare s-au scurs 100.000 de metri cubi de ape contaminate cu cianuri. A fost cel mai mare dezastru ecologic de dupa Cernobil. 2,5 milioane de oameni au fost afectati de sursele de apa contaminate.

Inelele din aur, preturi piperate

Nu degeaba bijuteriile din aur sunt la mare cautare daca este sa ne luam dupa pretul lor. Nu se mai poarta aurul galben, asa ca inelele din aur alb sunt printre preferatele doamnelor si domnisoarelor. Au preturi piperate, dar ce mai conteaza cand vine vorba sa-si indeplineasca o dorinta?

Un simplu inel de logodna aur galben poate ajunge si la 5.000 de lei, insa nimic nu este prea mult cand barbatul doreste sa-si arate dragostea si recunostinta fata de persoana iubita. Cum iubirea adevarata trece peste certuri si necazuri, un inel oferit este simbolul durabilitatii si promisiunea iubirii vesnice nu doar in fata lui Dumnezeu.

Inelele din aur pot fi alese si de pe Internet si este posibil sa aveti parte de preturi mai mici decat in magazinele de profil. Insa, indiferent de alegere, important este ca circumferinta sa se potriveasca cu degetul celei ce il va purta.

In caz contrat, superstitiile sunt gata sa apara. Inelele din aur pot avea diverse culori: de la galben la roz, de la negru la maro, cu sau fara pietre pretioase, in functie de preferinte.

Magazinele va iau ochii

In magazinele de profil, zeci de modele de inele din aur va fac cu ochiul. Care mai de care mai atragatoare, cu sau fara pietre, important este sa se potriveasca personalitatii, dar si gusturile celei ce va va deveni sotie in curand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *