Hidrofor cu presostat electronic sau manual?

Hidrofoarele pot veni echipate cu un presostat electronic sau cu un presostat electromecanic. Este foarte important sa fie deja echipate pentru a prelungi durata de viata a pompei si pentru a avea un consum redus si un debit de apa constant. Dar trebuie sa stim ce alegem intre un hidrofor cu presostat electronic si unul cu presostat electromecanic.

Hidrofor cu presostat electronic sau manual?

Rolul unui presostat este de a imbunatatii functionarea pompei mai ales in conditii de stres, adica de debit fluctuant sau chiar oprirea apei. De aceea , atunci cand alegem un hidrofor trebuie sa alegem un hidrofor cu presostat electronic pentru ca are mai multe avantaje decat unul electromecanic, manual.

In primul rand, un hidrofor cu presostat electronic este mult mai rezistent la socurile externe si la vibratii fata de unul manual. Un alt aspect important este cel al calitatii masuratorilor.

Fiind un echipament „inteligent”, hidroforul cu presostat electronic va masura cu o mult mai mare precizie si acuratete toate valorile legate de presiune si debit, ceea ce va duce la o functionare in parametrii reali a pompei.

Odata cu acest beneficiu, vine si durata de viata mai lunga. Cu cat un hidrofor este utilizat mai corect, cat mai aproape de conditiile ideale, cu atat viata lui va fi mai lunga.

De aceea, desi un hidrofor cu presostat electronic este initial mai scump decat un hidrofor cu presostat electromecanic, per total, costul este mult mai mic. Nu acesta este singurul raspuns la intrebarea „Hidrofor cu presostat electronic sau manual?”.

Un hidrofor cu presostat electronic nu are nevoie de service decat extrem de rar. In primul rand ca nu se defecteaza des pentru ca sunt rezistente la vibratii si, in al doilea rand, sunt mult mai stabili din fabricatie deoarece tehnologia permite acest lucru.

Un alt aspect important este ca un hidrofor cu presostat electronic inchide automat pompa atunci cand nu mai este apa deloc, ceea ce scuteste aparatul de un stres inutil si de a functioa in gol. De foarte multe ori, mersul in gol este cauza pentru care pompa se arde.

Ce este de fapt un presostat electronic?

Un hidrofor cu presostat electronic este un hidrofor obisnuit, fie ca este facut cu o pompa submersibila sau cu una de suprafata, care are capacitatea de a scadea sau creste presiunea lichidului in functie de setarile stabilite.

Astfel, in functie de valoarea presiunii, un presostat va inchide sau va deschide comutatorul pentru a crea conditiile optime de functionare. Astfel, beneficiarul va avea debit de apa constant si la presiunea dorita.

De unde se achizitioneaza un hidrofor cu presostat electronic?

Un hidrofor cu presostat electronic se poate achizitiona de la magazinele de specialitate, atat online cat si offline, adica magazine fizice. Inafara specificatiilor tehnice trebuie avut in vedere si faptul ca acest hidrofor trebuie sa beneficieze de garantie.

Alegerea unei pompe care sa functioneze in regim hidrofor se va face in urma unui consult cu un instalator autorizat care va stabili ce parametri trebuiesc indepliniti in cazul punctual al unei gospodarii. Spre exemplu se va tine cont de distanta pana la luciul apei, de nevoia de consum a gospodariei e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *