Dupa ce criterii alegem jaluzelele?

Despre alegerea jaluzelelor din casa, din start trebuie sa subliniem faptul ca exista  o multitudine de solutii si variante, asa ca nu oferta este problema de data asta, ci cererea. Mai precis dupa ce criterii alegem jaluzelele? Raspunsul il gasiti pe www.Spinmag.org.

Ferestrele au rolul principal de iluminare si aerisire, dar sunt si puncte de echilibru si reper in amenajarea unei camere. Investitia nu trebuie sa fie mare pentru a obtine efecte spectaculoase, dar trebuie sa aveti o lista cu ceea ce va doriti de la solutiile oferite de piata.

Astfel in alegerea jaluzelelor trebuie sa tinem cont de anumite cerinte:

In primul rand, caldura si orientarea fata de soare – sa nu uitam scopul principal al jaluzelelor, si anume de a umbri camera. Daca aceasta este expusa la soare de dimineata, rezultatul va fi supraincalzirea camerei si a restului casei, la fel si expunerea vestica sau sudica. Ca solutie este de preferat sa blocati soarele puternic , atunci cand bate in fereastra cu jaluzele dense, cat mai apropiate de geam.

In al doilea rand, bugetul – din acest punct de vedere considerati strict nevoile si potentialul dumneavoastra financiar si nu incercati sa atingeti standardele altor persoane, asa ca faceti mai intai cateva vizite de documentare prin magazine.

In al treila rand, lumina si intimitatea – depinde de preferintele dumneavoastra, putand alege intre o camera luminoasa si aerisita sau una mai sobra si intunecata. Va place sa savurati somnul  de pranz, atunci blocati soarele complet cu o jaluzea inchisa la culoare si deasa, sau preferati sa  lasati soarele sa trecaa liber prin tesatura perdelei este alegerea dumneavoastra.

In al patrulea rand, colorate sau nu – daca nu sunteti adeptul schimbarilor radicale si dese in interiorul locuintei, alegeti culoarea jaluzelei si asortati-o cu elemete de decor, cu un covor, etc. Daca doriti un aspect mai clasic si nu doriti sa schimbati jaluzelele la fiecare reamenajare a locuintei, alegeti o culoare neutra, usor de asortat care nu iese in evidenta.

Jaluzelele mai inchise la culoare sunt preferate pentru dormitoare, iar cele mai deschise la culoare pentru living sufragerii, camere copii. Jaluzelele zebra la care dungile opace alterneaza cu cele transparente sunt si ele o optiune interesanta, retinand faptul ca nuantele deschise resping o parte din radiatia solara, iar cele inchise o absorb.

Jaluzelele roleta, dintr-o singura foaie de material sunt usor de curatat de acasa. Spalate de mana odata cu perdeaua sau duse la curatatorie isi pastreaza aspectul placut. Jaluzelele orizontale  acumuleaza mai mult praf pe lamele sau pliuri si trebuie curatate in mod constant, iar cele verticale tind sa acumuleze urme in zone de acces la deschiderea ferestrei.

In concluzie, nu puteti achizitiona orice tip de jaluzea, trebuie sa fiti foarte bine informati, pentru a obtine ceea ce va doriti in incaperea in care sunt puse acestea, tineti cont de ceea ce v-am recomandat mai sus, si veti putea sa fiti foarte multumiti de ce confortul pe care vi-l ofera aceste jaluzele absolut necesare in orice casa sau apartament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *