Lucruri exceptionale pe care invatatorii le fac

Cei mai multi dintre noi au avut privilegiul de a avea un profesor nemaipomenit. Profesorii mari merg mai sus si dincolo de orice pentru a se asigura ca fiecare copil are succes si multi dintre noi au avut un profesor care ne-a inspirat mai mult decat oricare altul. Profesorii mareti sunt in masura sa aduca la suprafata tot ce-i mai bun din fiecare elev. Ei sunt de multe ori energici, distractivi si aparent intotdeauna in partea de sus a jocului lor. Elevii lor vin cu nerabdare la ore in fiecare zi. Atunci cand acestia pleaca la alte scoli, ei sunt tristi ca-si parasesc invatatorul, dar pleca inarmati cu competentele necesare pentru a avea succes.

Profesorii mari sunt rari. Multi invatatori sunt capabili, dar exista cateva inzestrati, cei care sunt mai mult decat capabili. Ei sunt inovatori, comunicatori si educatori. Ei sunt plini de compasiune, duiosi, fermecatori si amuzanti. Ei sunt creativi, inteligenti, ambitiosi si mai ales pasionati. Ei sunt dedicati elevilor, invata incontinuu. Intr-un cuvant, sunt pachetul complet.

Deci, ce-l face pe cineva un mare invatator?

Un profesor bun este inspirational. Capacitatea unui profesor de a-i face pe elevi sa creada in el si sa-i motiveze pe termen lung este esentiala. Un profesor ar trebui sa aiba un impact de durata ca si inspiratie de-a lungul vietii elevilor.
Un profesor bun este vesel, venind la clasa in fiecare zi intr-o stare de spirit buna si entuziast pentru a-si face treaba. In cazul in care profesorul are o atitudine proasta si elevii vor fi la fel. Daca profesorul este vesel, elevii vor fi veseli si ei.

Un profesor trebuie sa fie bun, sa spuna si sa faca lucruri care inalta, motiveaza si inspira.
Bunatatea ar trebui sa fie innascuta in toate cadrele didactice. Un spirit rau va transforma elevii, insa unul bun este de nepretuit.
Un profesor bun este organizat, avand capacitatea de a metine lucrurile curate si in oridine si pentru a permite cadrelor didactice sa acceseze materialele rapid si a face tranzitii eficiente. Organizarea este o calitate necesara pentru fiecare profesor. Predarea cuprinde atat de multe informatii si hartii, incat cei care nu sunt organizati vor fi coplesiti si depasiti de situatie.

Un profesor bun este pasionat, predand cu entuziasm si exuberanta in fiecare zi un continut pe care elevii sa-l iubeasca. Un profesor pasionat tine legatura intre curriculum si studenti pentru a maximiza invatarea.
Un profesor bun este rabdator, pentru a putea vedea imaginea de ansamblu si a intelege ca anul scolar este un maraton, nu un sprint. Niciun invatator nu ar trebui vreodata sa renunte la un elev. Acesta ar trebui sa incerce continuu o noua intelegere, sa vina cu o noua strategie, care in cele din urma va da rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *