Elevii din Romania au luat-o razna

Nu-mi vine sa cred cum a ajuns invatamantul romanesc.

Am fost cu totii elevi, ulterior studenti unii, dar eu n-am vazut asemenea manifetari babuinice de cand mama m-a facut. Elevii din ziua de azi parca nu mai sunt intregi la dibla. Nu vreau sa-i apar pe profesori, dar nu au absolut nicio arma in fata “eminentilor” din zilele noastre, ii pocnesti, vine parintele c-o falca-n cer si una in pamant ca i-ai agresat copilul, te da in judecata, ii “altoiesti” la note, vine directorul institutiei pe la sfarsitul semestrului si “te roaga” sa-i treci pentru ca scade rangul scolii, te hotarasti sa fi impotriva sistemului si sa faci revolutie in invatamant, ti-o vei lua in freza si de la elevi si de la colegi si de la parinti.

Cum s-a ajuns aici? Directori pusi in functii pe criterii politice, nicidecum pentru pregatire si abilitati manageriale, elevi intoxicati cu informatii nocive atat pe net cat si pe tv, profesori ajunsi in fata elevilor ca ultima solutie de supravietuire, nu din pasiune pentru aceasta meserie, parinti creduli, neinteresati de sanatatea sufleteasca si spirituala a odraslelor lor, modele de succes  promovate prin media fara pregatire scolara etc.

Ce facem noi? Probabil vom accepta situatia, nu vom fi niciodata indeajuns de curajosi sa ne impotrivim sistemului, vom trimite copii la scoala pasand responsabilitatea educatiei unei institutii de invatamant…

Romania…tara mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *