Despre piscinele din fibra de sticla

Piscinele din fibra de sticla sunt construite din materialul care le da denumirea si plastic ranforsat, topit sub forma unui bazin. Dupa cum sugereaza si numele, acest material este realizat din fibre de sticla extrem de fine. La inceputul anilor ’70, bazinele erau facute din sticla, folosind un proces destul de simplu. In anii ’80, a fost adaugat un patent pentru un tip de invelis de fibra de sticla care era durabil si rezistent la flacari.

Cei mai multi cumparatori de piscine prefera sa se bucure de ele si sa se relaxeze, mai mult decat sa lucreze la intretinerea lor, asa ca aleg piscine din fibra de sticla pentru usurinta intretinerii. Suprafata lina si fara pori a acestui material nu este foarte ospitaliera pentru alge si, de aceea, nu este nevoie de atat de multa periere ca si in cazul unui bazin finisat cu alte materiale. Deoarece aceste bazine sunt turnate intr-o singura bucata, acestea pot fi montate in timp mult mai scurt decat unele confectionate din beton.

Piscinele din fibra de sticla sunt, in general, cu cinci pana la douazeci si cinci de procente mai scumpe decat alte tipuri, insa, pe viitor, se dovedesc a fi mai economice. Aceste bazine folosesc mai putina electricitate si nu necesita inlocuirea vinilului. Estimarile industriale arata ca finisarile din bazinele de beton au nevoie de inlocuirea suprafetei la aproximativ 10 ani, pe cand cele din fibra de sticla nu au nevoie de asa ceva. In plus, se intrebuinteaza mai putine substante chimice, deoarece algele nu sunt aderente la suprafata neteda.

Piscinele din fibra de sticla rezista 40 de ani sau mai mult desi, dupa aproximativ 20 de ani, acestea se pateaza sau apar unele fisuri. Aceste probleme sunt aproape intotdeauna limitate la cele doua straturi de la suprafata. Cu produse de reconditionare a stratului exterior care sunt produse special pentru acest gen de bazine, se rezolva foarte repede problemele aparute.
In afara de pretul initial destul de ridicat, aceste piscine din fibra de sticla au si alte limitari. Deoarece exista un numar finit de matrite in care sa fie turnate, optiunile de proiectare sunt oarecum limitate. Cu toate acestea, avantajele pe care le ofera aceste produse intrec cu mult dezavantajele si, de aceea, au inceput sa fie din ce in ce mai cautate pe piata in ultima perioada.

Pentru cei care nu dispun de spatiu suficient in curte sau in casa, exista posibilitatea achizitionarii unor bazine care se numesc spa-uri pentru inot. Acestea sunt suficient de compacte pentru a putea fi montate cu usurinta aproape oriunde si combina miscarea cu relaxarea. Chiar si din punct de vedere al pretului, aceste produse sunt avantajoase, deoarece au un volum mai mic si nu necesita atata materie prima pentru finisare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *