De-a-ndoaselea

Bă, e clar! Am ajuns la concluzia că lumea cunoște foarte bine valorile morale ce trebuie respectate într-o societate civilizată, românii au auzit despre conduită și bune maniere, dar când vine vorba de practică fug ca dracu de tămâie. Românii știu că e bine să fii harnic, să nu minți, să mănânci sănătos, să faci sport, să nu-ți bagi nasu’ în problemele altora, să, să, să, dar cu făcutu’ nu-i precum cu știutu’.invers De a ndoaselea

Cum am ajuns la concluzia asta?! Am văzut că mulți, bă da’ mulți, prieteni de-ai mei își evidențiază acțiunile întreprinse în preajma altor persoane prin expresii ce obligă asistența la plecăciuni și aclamații.

– Așa fac eu mereu, trebăluiesc de dimineata pana seara!

sau

– Nu știi cum sunt eu, gătesc intr-una!

sau

– Știi cum sunt eu, nu-mi place niciodată să mă bag în treburile altora!

Ei bine genul ăsta de expresii îmi activează o hemoragie de injurii ce ar copleși mapamondul în cazul în care ar părăsi închisoarea cavității bucale. Păi bine mă imbecilule/puturosule/dobitocule/ipocritule/incompetentule (adjectivele pot fi articulate și pentru feminin) tu crezi că noi restul, ăștia pământeni, ăștia de mai greșim, ăștia loviți de lene uneori, ăștia de ne mai băgăm nasul unde nu ne fierbe oala câteodată, noi, prietenii tăi crezi că suntem niște ființe ciudate cu creierul stafidit?! Crezi că noi nu avem capacitatea de a observa lucruri, de a trage concluzii?! Crezi că noi nu remarcăm incredibilul gust al cartofilor prăjiți gătiți ireproșabil de tine de care atârnă sfios 3 stele Michelin sau noi nu băgăm de seamă hărnicia și minuțiozitatea cu care ai așezat simetric câte o pânză de păianjen în fiecare colț al camerei, crezi că nu remarcăm dorința ta arzătoare de a discuta despre persoane ce nu sunt de față?! Hai mă, ce dracu! Sau poate ne spui cum ți-ar plăcea să fii?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *