Cel mai bun sistem de operare pentru un smartphone

Unele smartphone-uri sunt mai inteligente decat altele. Unele, cum ar fi LG si toate modelele de BlackBerry exceleaza la mesaje. Altele, precum Motorola Q9m ofera aplicatii interesante de muzica si multimedia. Iar altele va permit sa vizualizati, editati sau chiar sa creati documente de birou si programe de calcul.
Capacitatile oricarui model de smartphone sunt determinate in mare masura de sistemul de operare, care este platforma pe care toate aplicatiile sale software vor rula. Iata o prezentare propusa de acest service gsm de generala a doua dintre cele mai populare sisteme de operare de smartphone: Palm si Windows.

Sistemul de operare Palm

Palm OS isi are originea in programul pilot din anii nouazeci. Acesta a fost actualizat de mai multe ori de atunci si a evoluat pentru a se potrivi cu linia de smartphone-uri Treo a companiei, desi nu toate smartphone-urile facute de Palm ruleaza acest sistem, compania oferind si dispozitive care ruleaza pe sistemul de operare Windows.
In alegerea telefonului potrivit si a sistemului de operare , fiecare va lua in considerare o varietate de factori, inclusiv de transport si marca. Totusi, ar trebui sa tineti cont cu atentie ca sistemul de operare sa raspunda nevoilor dumneavoastra si sa functioneze conform acestora. Studiind si luand in considerare toate optiunile va va ajuta sa determinati ce smartphone este exact asa de inteligent pe cat va doriti.

Palm OS este considerata a fi una dintre platformele cele mai user friendly de pe piata. Este abordabil, usor de invatat si usor de utilizat. Exista o multime de aplicatii software, inclusiv instrumente de productivitate disponibile pentru dispozitivele Palm, astfel incat va putea cu succes inlocui o groaza de sarcini pana acum exclusive locului de munca.

Pe de alta parte, Windows Mobile nu este intotdeauna usor de utilizat. E usor sa confunzi cele doua tipuri de sisteme de operare, in parte pentru ca mediul se simte foarte familiar, dar, de asemenea, acesta difera major de versiunea de Windows pe care o folositi pe PC. Windows Mobile poate fi, de asemenea, lent, incet si enervant.
Palm OS arata si se simte invechit pentru ca asa si este. Acesta nu a avut o revizuire majora de ani de zile. Compania spune ca lucreaza la o noua versiune a sistemului de operare, care va combina elemente ale versiunii curente numite Garnet cu elemente de Linux, un sistem de operare care ruleaza pe servere, calculatoare personale si unele smartphone-uri. Aceasta actualizare a fost insa amanata de mai multe ori. Daca va place Palm OS, aveti o selectie foarte limitata de telefoane din care sa alegeti.

La polul opus, Windows Mobile este disponibil pe o gama larga de smartphone-uri, asa ca ofera o multime de dispozitive din care sa alegi, dintre care nulipsesc nume celebre precum Motorola sau Samsung. Windows Mobile ofera, de asemenea, un sentiment familiar pe care utilizatorii de Windows il vor aprecia. Puteti trimite cu usurinta fisiere de pe PC pe telefon si invers si cele mai multe documente vor fi compatibile cu ambele dispozitive. Veti gasi, de asemenea, o multime de aplicatii, mai ales software de productivitate, cum ar fi Microsoft Office Mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *