Anvelope pentru orice sezon

Chiar daca multi sunt de alta parere, anvelopele reprezinta o componenta importanta a unei masini. Si asta mai ales datorita faptului ca anvelopele sunt singurul contact dintre o masina si drumul pe care aceasta circula. Tocmai de aceea, trebuie sa fim mereu atenti la starea anvelopelor cu care sunt echipate masinile noastre, pentru ca in cazul in care acestea sunt uzate, pot aparea destul de multe probleme. Este indicat, ca atunci cand vedem ca anvelopele cu care este dotata masina noastra incep sa se uzeze, ele sa fie imediat inlocuite cu unele care se afla in stare buna.
Mai mult decat atat, stim cu totii ca exista mai multe tipuri de anvelope. Fiecare dintre acestea sunt create special pentru a avea un mare cuvant de spus la circularea masinilor indiferent de starea drumului pe care circula sau de temperaturile de afara. Iar astfel putem spune ca printre tipurile de anvelope existente pe piata se numara: anvelope de vara, anvelope de iarna si anvelope all season.

Anvelopele de vara sunt acele anvelope create special pentru a putea fi utilizate in echiparea masinilor pe parcursul sezonului cald. Aceste anvelope de vara nu sunt recomandate sa fie utilizate in timpul iernii, deoarece nu au nicio calitate cand vine vorba despre circularea unei masini pe un carosabil noroios sau poleit. Anvelopele de vara au in componenta lor un strat destul de gros de cauciuc, pentru a putea rezista la temperaturile crescute din timpul verii si la rularea pe drumurile incinse de razele Soarelui. Se pot gasi anvelope de vara in absolut orice magazin de specialitate care se ocupa cu comercializarea a astfel de produse, la preturi care difera, in functie de producator.

Anvelopele de iarna sunt anvelope create special pentru a putea fi utilizate in echiparea automobilelor pe parcursul sezonului rece. Aceste anvelope de iarna nu sunt recomandate sa fie utilizate pe timpul sezonului cald, chiar daca unii sunt de alta parere. Chiar daca anvelopele de iarna au performante bune cand sunt folosite in timpul sezonului cald, trebuie stiute ca acestea se vor deteriora intr-un timp destul de scurt. Dupa cum stim, in tara noastra, de ceva timp domneste o lege care ii obliga pe toti posesorii de masini sa le doteze pe acestea cu anvelope de iarna, atunci cand temperaturile de afara scad foarte mult. Multi sunt de parere ca aceasta lege este data pentru ca vanzarile de anvelope de iarna sa creasca, insa nu este deloc asa, caci scopul ei este de a impiedica accidentele care se produc din cauza derapajelor.

Anvelopele all season sunt anvelope create special pentru a putea fi utilizate in echiparea unei masini pe toata durata unui an. Trebuie stiut insa ca acestea nu sunt mai bune ca anvelopele de vara in timpul verii si nici ca anvelopele de iarna in timpul iernii. Mai mult decat atat, anvelopele all season au si un pret mai ridicat, lucru care le face sa nu fie atat de dorite de posesorii de masini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *